maanantai 21. toukokuuta 2012

1 wee!

Frida täytti viime lauantaina yhden vuoden :) Juhlimme sitä pienimuotoisesti synttärimaksalaatikkokakulla ja lauloimme neidille paljon onnea vaan. Kakuttelun jälkeen lähdimme ystävän häihin ja Frida jäi vanhemmilleni hoitoon.

Ihan kiva biisi, mutta saisinko jo tuon kakun?
Hippulakin yrittää apajille, sanokaa nyt jo se olehyvä!


Hmm..mmm..slurps!

Vanhempieni luona onkin nykyään extraihanaa käydä, sillä siellä vipeltää 10-viikkoinen espanjanvesikoira Maya! Frida ja Maya ovat ihan paita ja peppu, kokoajan painimassa, syömässä samaa luuta ja taistelemassa leluista. Frida ei ole vielä kertaakaan ärähtänyt pikkuiselle, vaikka pienet naskalit ovat varmasti tehneet monia reikiä Fridan korviin ja vatsanahkaan :D Välillä painijoilla lähtevät ns. kudit mettään ja pitää ottaa pieni hengähdystauko.

Mayalla on myös oma blogi, sieltä kannattaa käydä kurkkaamassa näiden neitien painimatsia!

Luuleeko tuo hippula oikeasti saavansa tämän, hehee.


Muuten meille kuuluu hyvää. Fridan kanssa reenaillaan päivittäin peruskäytösiä Tommy Wirénin uuden kirjan "Onnistu koirasi koulutuksessa" oppien mukaan. Suosittelen kirjaa erittäin lämpimästi! Selkokielistä tekstiä kouluttamisesta ja koirista yleensäkin vanhojen epämääräisten uskomusten ja laumahierarkiakäsitysten sijaan. Yhdessätekemistä positiivisesti ja koiran ehdoilla.

Harjoittelemme tällä hetkellä ensimmäistä peruskäytöstä, lähellä pysymistä ja kontaktia. Harjoitus sujuu jo täydellisesti kotona, nyt sitä harjoitellaan vahvaksi kotipihassa. Sitten on tiedossa lisää ympäristöjä - kaupan piha, parkkipaikka, kävelykatu jne. Eri ympäristöjen lisäksi käytökset harjoitellaan myös eri häiriöiden lähellä - lapsien, pyöräilijöiden, autojen, muiden koirien jne. Näin käytöksestä saadaan vahva ja toimiva eri paikoissa eri häiriöiden alla. Samalla Fridan pitäisi siedättyä ympäristön häiriöille ja esimerkiksi koiren ohittamisen hihnassa helpottua.

Juoksujen luulimme tulevan jo nelisen kuukautta sitten, mutta eipä niitä ole vielä näkynyt. Alma-sisko on jo ensimmäiset juoksunsa saanut. Fridan paino on jo parisen kuukautta pysynyt 18 kilossa, säkä on noin 46 cm.

Näin suloinen ja pieni olin 9 viikkoisena heinäkuussa 2011 <3

Kaikenlaista on mahtunut Fridan ensimmäiseen vuoteen, hieno tyttö se kyllä on ja ja kultaakin kalliimpi meille <3 Paljon onnea vielä Fridan siskoille ja veljille synttärien johdosta! :)

1 kommentti:

  1. Onnitteluhalaus vielä kerran! <3 Frida tuli ja valloitti perusteellisesti Vehmaisten väen. Eipä olisi vuosi sitten uskonut, että pärjäämme aikas hyvin perrotytön kanssa tai että hankimme oman!?
    Terveisiä Fridalle ja kotijoukoille!

    VastaaPoista