keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Frida 8 viikkoa

Viime torstaina Fridalla pamahti mittariin 8 viikkoa! Tämän kunniaksi otimme pimpulasta mitat ja tyttö painaa 4400g  ja on 25,5 cm korkea. Ruoka on siis maittanut mukavasti.

Koirille ikäviikot 8 - 12 ovat erityisen tärkeitä, sillä nämä viikot ovat parasta aikaa sosiaalistaa ja totuttaa pentu asioihin, joita se tulee kohtaamaan muutenkin elämässään. Hieman vanhempana pentu alkaa luontaisesti pelkäämään kaikkea uutta suojellakseen itseään ja uusiin asioihin tottuminen voi olla vaikeampaa. Vaikka pentu ei vielä ole saanut ensimmäistä rokotettaan, on tärkeää viedä pentua ulos kokemaan ja näkemään asioita eikä vain hyysätä sitä kotona.

Meillä sosiaalistumiskausi sai hyvän startin viikonloppuna kun matkustimme kotiseudullemme Tampereelle Fridan kanssa. Tyttö pääsi tutustumaan kaikennäköisiin ja -ikäisiin ihmisiin, kävi muutamassakin paikassa kylässä, mökillä, tapasi kaksi irlanninsetteriä, yhden bichon frisén, kävi apteekissa ja istui bussissa. Hyviä kokemuksia olivat myös Fridan "mummilan" parketti- ja laattalattia sekä metalliset kynnykset - niihin piti totutella ihan ajan kanssa. Mummuloissa oli myös kivaa oma piha, jonne Fridan sai nopeasti vietyä tarpeilleen. Fridalle lempparijuttu taisi olla havupuiden alla oleva kuorikate :)

Mökillä hurmaamassa sukulaisia.


Automatkat Frida on viettänyt joko laittomasti äidin sylissä nukkuen tai jalkatilassa koisien. Jalkatila on sinänsä turvallinen paikka, että mahdollisessa äkkijarrutuksessa koira ei pääse lentämään pitkää matkaa auton sisällä. Sama etu olisi tietty myös matkakopissa, kunhan itse koppi pysyy paikallaan. Ostoslistalla olisi seuraavaksi sellainen lenkki, jonka saisi kiinnitettyä Fridan omiin valjaisiin ja takapenkin turvavyöhön, jotta tytteli voisi matkustaa siellä turvallisesti. 

Frida ja punavalkoinen irlanninsetteri Helmi-Orvokki nuuskuttelemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti