perjantai 28. lokakuuta 2011

Agilitykuulumisia

Fridan pentukurssin päätyttyä löysimme itsemme hyvinkin pian Taitoa tassuihin -koirakoulun pentuagilitystä. Hauskaa on ollut ja itse agilitystä mitään tietävänä olin todella yllättynyt kuinka vain parin toiston jälkeen koirat juoksevat innoissaan putkeen ja aitojen yli.

Olemme siis tähän mennessä harjoitelleet hyvin matalia aitoja, putkea, keppejä ja rengasta. Kaikki esteet paitsi kepit on harjoiteltu namialustan avulla. Eli esimerkiksi aidan ylitystä harjoitellessa laitettiin namialusta (purkin kansi jolla namia) aidan toiselle puolelle koiran katsellessa. Tämän jälkeen vietiin koira aidan toiselle puolelle ja siitä koira lähes automaattisesti hyppääkin aidan yli namien luokse. Näppärää! Kepit ovat ainoa este, jonka suorittaminen on vielä hyvin hidasta ja jonka Frida tekee vielä naminpalaa seuraten. Mutta onhan se aika vaikea este.

Eilen oli neljäs agikertamme ja pääsimme tekemään jo ihan kunnon rataakin. Koira istumaan, rengas, putkeen, nopea valssikäännös, rengas, aita ja putkeen taas! Olen vieläkin jotenkin ihmeissäni miten Frida vain minun käteni ohjausta seuraamalla haltsaa tuon homman, mutta hyvä niin :D Ensi viikolla on viimeinen kerta pentuagin alkeita, mutta luulenpa että jatkokurssi kutsuu. :)

PS. Frida muuten otti ja täytti viime viikolla 5kk. Sen kunniaksi hän hankki myös silmätulehduksen, mahdollisen nenäpunkin ja mörkökauden osa 2. Silmätulehdus on jo onneksi ohi ja nenäpunkkia häädetään vielä kahdella tabletilla. Mörkökaudella esimerkiksi hylätylle pyörälle tai tuulessa heiluvalle puskalle pitää kovasti murista. Lisäksi epäilyttävästi etenevät vanhukset, kiljuvat ja juoksevat lapset sekä takavasemmalta silittämistä yrittävät ihmiset saavat aikaan aikamoista haukkumista! Toivomme että tämä(kin) kausi olisi ohimenevää. Neitosen paino on nyt vaatimattomat 13kg ja säkä about 40cm. Isoja perroja on näistä funfuneista tulossa ja Frida taitaa olla vielä pienin tällä hetkellä!


Tampereella mammi maistuu.

1 kommentti:

  1. Ihana lukea kuulumisia kun ei nähdä kovin usein:) Vaavilla on kyllä hyvät ja aktiiviset kotijoukot!! Mikäs on mammitella kun on sävy sävyyn koko talon kanssa...

    VastaaPoista